+385 99 833 88 99 info@gp-cut.com

Univerzalni nož za trimer STONER

28,90 

Univerzalni nož za trimer STONER jedan je od najtraženijih noževa za travu i grmlje iz GP CUT ponude. Vrhunski je nož za rezanje korova, trave i grmlja. Zbog svojih zaobljenih i nazubljenih krakova nož neće blokirati ako udarite o prepreku. Pogledajte detalje u videu.

Što mogu rezati ovim nožem? 

Univerzalni nož za trimer STONER sa svoja četiri nazubljena kraka i velikim promjer od Ø285 mm brzo će rezati travu, korov, visoko i nisko grmlje, šibe i sl.
Ovim nožem ne preporučamo rezanje grana. Za nož je karakteristično da se u košnji pri kontaktu s preprekama ili rubom pločnika odbije od prepreke i da se teško može blokirati. Najbolji je izbor za uređivanje površina u blizini parkirališta i vozila, dječjih igrališta jer sprječava prštanje kamenja pri košnji.

Izrađen je iz visoko kvalitetnog čelika posebno temperaturno obrađenog kako bi zadržao tvrdoću. Iako je čelični, ovaj nož nije težak, ima samo 462 grama stoga i ako kosite ili režete veću površinu neće tako lako umoriti vaše ruke. Promjer noža je Ø285 mm, a debljina samo 2,6 mm. Vrti se u lijevo pri 10 000 RPM.

Sličan nož za travu iz GPCUT ponude je trokraki nož TRED.

Da li paše na moj trimer?

Univerzalni nož za trimer STONER, kao i svi noževi iz GP CUT ponude, paše na trimere svih brendova. Unutarnja rupa za montažu na kutni prijenos je Ø25,4mm. To je ujedno i standardna rupa većine trimera za osobnu upotrebu. Ako ipak imate trimer s promjer nastavka Ø20 mm, tada u našoj ponudi nabavite redukcijski prsten s Ø25,4mm na Ø20mm kako biste bili sigurni da će ovaj nož za trimer STONER pasati na vaš model.
Ne znate koliki je promjer na vašem trimeru? Pročitajte više o tome ovdje. Minimalna zapremina motora trimera potrebna za korištenje ovog noža je 35 cc. Nije moguća montaža na električne trimere. Ne preporuča se montaža za trimere s ukrivljenom palicom.

Sigurnost

Uvijek koristite zaštitnu opremu kao što su vizir za lice, štitnici za noge te poštujte sigurnosnu udaljenost od 15 metara od drugih ljudi.