+385 99 833 88 99 info@gp-cut.com

TPX Aluminijska glava za trimer

29,90 33,90 

Za trimere 3 KS i više.

TPX aluminijska glava za trimer univerzalna je glava bez namotavanja niti, koja paše na sve motorne trimere. Za razliku od teških glava na namotavanje, ova univerzalna TPX aluminijska glava za trimer teži svega 320 grama. Jednom kada profesionalni korisnici probaju ovu glavu za trimer, više se nikad ne vraćaju na glave na namotavanje.
Izrađena je iz kvalitetnog aluminija stoga možete njome kositi travu i na mjestima gdje ima kamenja ili manjih grota. Ovakva glava za trimer ne lomi nit. Kada se istroši, zamijenite ju drugom.

AKCIJA** univerzalna glava + 20 kom flaksa odrezanog na duljinu 36 cm, debljine 3,3 mm. Posebno možete kupiti i dodatnih 20 komada flaksa.

U kompletu s TPX aluminijskom glavom za trimer i šajbicom (prstenom) dobijete već dvije namontirane niti i dvije dodatne niti koje su odrezane na duljinu od 36 cm. Ako primjetite da vam je nit od 36 cm predugačka i da motor pri toj dužini niti pati, slobodno ju skratite. Ako pak ne zapamtite kako su niti namontirane, uvijek možete pogledati u našoj galeriji slika.

Za košnju s TPX aluminijskom glavom za trimer, preporučamo korištenje GPCUT Long Life niti od 3,3 do 4,0 mm za najbolji efekt košnje. Idealna je za trimere zapremine motora 35 ccm i više u kombinaciji s niti debljine 3,3 mm. Promjer glave je Ø100 mm, a rupa Ø25,4 mm.

Ravna strana (prva slika) je gornja strana, odnosno strana koja ide na kutni prijenos. Druga slika, strana koja ima izbočenje gleda prema tlu.

TPX aluminijska glava za trimer je prije svega ekološka jer ne ostaje na travnjaku nego ju mijenjate ručno. Zamjena niti je brza i jednostavna, traje svega 10 sekundi. Kod jačih, profesionalnih kosilica možete umjesto s dvije, kositi s četiri niti kako biste brže i bolje obavili posao. Tada koristite nit debljine 4,0 mm.

*BITNO* - KADA NIT MONTIRATE NA GLAVU, U OBLIKU SLOVA "U", MORAJU KRAJEVI OBAVEZNO BITI JEDNAKE DULJINE!
Ako je jedna nit kraća, a druga duža, nit će izlijetati van.

Kako zamijeniti nit?

Brzo i jednostavno zamijenite niti na način da ulovite oba kraja jedne niti savijene u obliku slova "U" i gurnete ih u suprotnu stranu. TPX aluminijska glava za trimer je ekološka jer flaks ne ostaje na travnjaku, već ga nakon upotrebe spremite u džep i reciklirate.

GPCUT Long Life nit ima određen postotak elastičnosti stoga puno sporije puca od drugih niti na tržištu. Njome možete pokositi i do 30% više površine. Različite debljine GP CUT Long Life niti potražite ovdje.

Da li paše na moj trimer?

TPX aluminijska glava za trimer univerzalna je glava koja paše na sve trimere s rupom Ø25,4 mm na kutnom prijenosu. Ako vaš trimer ima promjer Ø20 mm tada u našoj ponudi potražite redukcijski prsten s Ø25,4mm na Ø20mm. Ako niste sigurni koliki je promjer na vašem trimeru, izmjerite ga slijedeći ove upute.
To je standardni promjer većine trimera kao što su Stihl, EFCO, Honda, Kawasaki, Husqvarna, Fuxtec, Mitsubishi itd. Preporučuje se za motorne trimere od 3 KS i više. Ako imate slabiji trimer tada vam preporučamo TPX plastičnu glavu za trimer. Preporučamo košnju za sve motorne trimere koji imaju ravnu palicu i ne ukrivljenu. Nije primjenjiva na električne trimere.

Sigurnost

Uvijek koristite zaštitnu opremu kao što su vizir za lice, štitnike ili hlače za košnju te držite minimalni razmak od 15 m od drugih osoba.

Štitnik za trimer s nožem za rezanje predugačke potražite ovdje.

Možda će vam se također svidjeti…