+385 99 833 88 99 info@gp-cut.com

Pravne informacije

Naziv: METALIKA d.o.o. za trgovinu i usluge
Sjedište tvrtke: Tina Ujevića 32, 51000 Rijeka

OIB:30405720237
PDV ID br. HR30405720237
IBAN: HR6023400091111005721 otvoren u:  Privredna banka Zagreb

Sjedište banke: Ul. Đure Šporera 3, 51000, Rijeka, Hrvatska

Registarski sud: Trgovački sud u Rijeci, MBS: 040107957
Temeljni kapital 20.000,00 kn, uplaćen u cijelosti 

Član uprave: Petra Blažić

 

Uvjeti poslovanja

Ovdje možete vidjeti naše Uvjete poslovanja. Preporučujemo da ih detaljno proučite prije kupnje bilo kojega od naših proizvoda, te nam se obratite u slučaju eventualnih nejasnoća.

Internet trgovina gp-cut.com sastavljena je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obaveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

OPĆENITO

KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Europske Unije te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini gp-cut.com sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

POTROŠAČ
Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

PRODAVATELJ
Prodavatelj je Metalika d.o.o., Tina Ujevića 32, 51000 Rijeka
OIB: 30405720237

CIJENE
Sve cijene prikazane u trgovini gp-cut.com izražene su u eurima (PDV je uključen u cijene).
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Pojedine fotografije i opisi pojedinih proizvoda vlasništvo su tvrtke METALIKA D.O.O. i ne smiju se koristiti bez našeg odobrenja. Jednaki su stvarnim proizvodima u našoj internet trgovini. Moguća je promjena boja artikla.

NARUČIVANJE
Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine gp-cut.com
Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

PLAĆANJE
Kupac plaćanje može izvršiti jednom od sljedećih načina:

– Bankovnim nalogom na poslovni račun: IBAN: HR6023400091111005721SWIFT: PBZGHR2X
– Po pouzeću – trošak dodatnih 0,95 eur (7,15 HRK) )prilikom dostave robe na adresu Kupca ovlaštenoj osobi Kurirske službe

Naručenu robu možete platiti u bilo kojoj banci ili online bankarstvom, nalogom na transakcijski račun tvrtke Metalika d.o.o. Podaci za plaćanje preko bankovnog naloga generiraju se automatski, prijemom narudžbe na Kupčev e-mail u zaglavlju narudžbe. Po prijemu vaše narudžbe i zaprimljene uplate, prodajni referent sastavit će račun i poslati ga na vaš e-mail ili zajedno s robom u paketu. Vaše narudžbe obrađujemo od 9 do 15 h od ponedjeljka do petka, zato je za narudžbe poslane izvan toga vremena potrebno pričekati prvi sljedeći radni dan. Narudžbe će biti poslane nakon uplate na naš poslovni račun.

Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje bankovnom transakcijom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

DOSTAVA

Slanje pošiljke u Hrvatsku iznosi 4,90 eur s uključenim PDV-om. 
NAPOMENA: Besplatna dostava za narudžbe veće od 70 eur. Preuzimanje pouzećem 0,95 eur (7,16 HRK).

Naručene proizvode predajemo kurirskom zbirnom centru MBE (A 10 d.o.o., Antuna Barca 7, 51000 Rijeka) ili Hrvatskoj pošti najkasnije u roku od 3 radna dana (ukoliko je proizvod na zalihi), po primitku Vaše uplate odnosno uplate na naš bankovni račun ili ako je riječ o narudžbi pouzećem. Dostavu naručenih proizvoda, izvršit će kurirska služba s kojom naš zbirni centar MBE ima ugovor. To su: Overseas, GLS, InTIme, Hrvatska pošta i drugi.

Kupljene proizvode primit ćete na adresu navedenu u narudžbi u roku 1 – 7 dana, (ovisno o mjestu dostave) osim proizvoda za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke. Subote i nedjelje ne računaju se u rok dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi ili u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio Internet trgovini gp-cut.com bez isporuke kupcu i sl.) Internet trgovina gp-cut.com ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine gp-cut.com kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka na broj telefona: 099 833 88 99.

Ukoliko Kupac ne primi pošiljku u roku od 15 dana od izvršenog plaćanja, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Prodavatelju, Prodavatelj će novu dostavu ponovno naplatiti.


POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavjestiti i djelatnike Internet trgovine gp-cut.com o nastaloj situaciji kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.

Povrat robe šalje se na teret kupca na adresu: METALIKA D.O.O, Tina Ujevića 32, 51 000 Rijeka, ako nije drugačije dogovoreno.

Povrat proizvoda nije moguć ako je isti već bio korišten. Artikl je u slučaju povrata potrebno vratiti u originalnoj ambalaži i ne korišten.

 

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke, tj. datuma za osobno preuzimanje pošiljke.

Ako jednostrano raskinete ovaj ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, isključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Robu možete vratiti tvrtki Metalika d.o.o. bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Obrazac o jednostranom raskidu ugovora
Preuzmi obrazac

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Trgovački Sud u Rijeci.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov., br. 79/07., 125/07. -isp., 79/09. i 89/09. – isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

 

METALIKA D.O.O.

Tina Ujevića 32, 51000 Rijeka

Mob.: +385 99 833 88 99
E-mail: info@gp-cut.com

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 6 dana od dana primitka prigovora.

Molimo navesti ime i prezime potrošača, te adresu za dostavu odgovora.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

Politika privatnosti

Politika privatnosti donosi informacije o tome kako prikupljamo, koristimo i dijelimo Vaše podatke, zajedno s mogućnostima koje imate u vezi kontroliranja tih podataka. Cilj ove politike je pružiti potpunu transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo Vaše osobne podatke. Korištenjem ovih web stranica, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ove web stranice i odmah ih napustite.

Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko je to u skladu sa zakonom. Zakonski smo obavezni sve izdane fakture sačuvati 10 godina. Podatke prikupljene putem kontakt formulara i komunikacijom e-mailom čuvamo do pet godina nakon slanja upita ili završetka ugovorene usluge. Podatke o korištenju web stranice (koji nisu osobne naravi) prikupljene putem kolačića (Google Analytics) čuvamo dvije godine

Podatke prikupljamo na dva načina: kada nam ih Vi dostavite putem formulara ili elektroničke pošte, i automatski kroz korištenje naših web stranica. Informacije koje prikupljamo automatski detaljno su objašnjene u Uvjetima korištenja kolačića te ne uključuju podatke osobne naravi. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Kroz kontakt formular dostupan na web stranici te u daljnjoj elektronskoj komunikaciji prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Naziv tvrtke i OIB (neobavezno)
 • Država
 • Ulica i kućni broj
 • Grad 
 • Županija
 • Poštanski broj
 • Telefon
 • E-mail adresa
 • Napomene uz narudžbu

Kroz formular o Jednokratnom raskidu ugovora dostupan na web stranici te u daljnjoj elektronskoj komunikaciji prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Naziv tvrtke i OIB (neobavezno)
 • Država
 • Ulica i kućni broj
 • Grad 
 • Poštanski broj
 • Telefon
 • E-mail adresa
 • IBAN za povrat sredstava
 • potpis

Popunjavajući kontakt formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa Zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.

Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

 • pružanja odgovora na Vaš upit i tražene proizvode
 • naplate bilo kojeg od naših proizvoda
 • dodatnog razvijanja naših usluga

Prethodno navedene osobne podatke prikupljene putem kontakt formulara ili u daljnjoj komunikaciji e-mailom nećemo koristiti u svrhu slanja newslettera, publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala. Korisnike ćemo prije prikupljanja osobnih podataka u svrhu marketinga obavijestiti o namjeravanoj obradi osobnih podataka, te ćemo osigurati njegovu suglasnost te mu isto tako omogućiti da se takvoj obradi usprotivi.

Ne prodajemo osobne informacije naših korisnika. Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o klijentima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza. Svi se osobni podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Informacije o Vama možemo otkriti našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici ili dobavljači, a koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili obradu informacija u naše ime. Od naših zaposlenika, vanjskih suradnika i dobavljača zahtijevamo da poštuju Pravilnik o privatnosti podataka koje dijelimo s njima.

U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, Vaši osobni podaci bit će podijeljeni s nadležnim tijelima. Vaše podatke možemo otkriti kao odgovor na sudski nalog ili drugi legitimni zahtjev od strane države.

Imate nekoliko mogućnosti kontrole kad se radi o Vašim podacima:

 • ograničenje podataka koje unosite: kada nas kontaktirate, imajte na umu da dajete samo informacije koje su nužne za daljnju suradnju
 • odbijanje kolačića u postavkama preglednika: plugin na stranici Vam omogućuje uklanjanje ili odbijanje kolačića preglednika prije korištenja naše web stranice, ali imajte na umu da određene značajke stranice možda neće funkcionirati ispravno bez kolačića
 • u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na prijenos podataka. Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate na info@gp-cut.com

U slučaju neovlaštenoga odljeva osobnih podataka, odnosno povrede osobnih podataka bilo slučajnim ili namjernim radnjama unutar poslovanja ili od strane fizičkih ili pravnih osoba koje rade u ime branda GP-CUT, a koji ima značajan utjecaj na osobne podatke korisnika, o tome će obavijestiti nadležnog regulatora sukladno zakonski propisanom roku, kao i korisnike.

Uvjeti korištenja kolačića (cookies)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem ovih web stranica pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Naša web stranica ne koristi tzv. Targeting Cookies, ciljane kolačiće koji se koriste za web oglašavanje.

Prilikom pregledavanja stranice ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš osobni podatak, posebno ćemo Vas upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš web poslužitelj smješta na web preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu web stranicu Vaš web preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš web server može prepoznati i podesiti postavke web stranice za Vaše bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Detaljnije informacije o korištenju kolačića možete saznati na http://www.aboutcookies.org/. Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu.

Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica. Više informacija pročitajte na http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/.

Plugin na ovoj stranici omogućava pregled kolačića koje imate, te njihovo pojedinačno brisanje ili blokadu na našim stranicama. Ako izbrišete sve kolačiće, sve podešene postavke naše web stranice bit će izgubljene.

Naša stranica koristi privremene kolačiće (session cookies), koji ostaju na Vašem osobnom računalu samo tijekom pregledavanja stranice i uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stranica koristi stalne kolačiće (persistent cookies) koji ostaju na Vašem računalu i nakon zatvaranja preglednika dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Riječ je o Google Analytics kolačićima, koji traju između 30 sekundi i 2 godine, ovisno o vrsti informacije koju zaprimaju. Gooogle Analytics kolačići služe za mjerenje posjećenosti stranice i prate kako se koriste naše web stranice, koji sadržaji zanimaju naše korisnike u svrhu poboljšanja i unaprijeđenija rada i funkcionalnosti naših web stranica. Statistički kolačići _ga , _gat i gid Google Analytics omogućuju pregled statistike posjećenih web stranica zadnja posjeta web stranici. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih putem plugina ili na slijedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.